MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Kur’an’dan Mesajlar: İsrâ Suresi 36. Ayet ve Mülk Suresi 23. Ayet

Önizleme

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Kur’an’dan Mesajlar: İsrâ Suresi 36. Ayet ve Mülk Suresi 23. Ayet

Detay

Boyut 0.31 MB
Ekleme Tarihi 03.07.2023
Görüntülenme 417

Açıklama

1.Ünite : Bilgi ve İnanç

3.Bölüm : Kur’an’dan Mesajlar: İsrâ Suresi 36. Ayet ve Mülk Suresi 23. Ayet


Kur’an-ı Kerim, Yüce Allah’ın (c.c.) insanlığa gönderdiği son ilahi vahyidir. Kur’an, insanı Allah, evren, diğer varlıklar hakkında bilgilendirir. Bunlarla ilişkilerinin nasıl olması gerektiği hususunda evrensel mesajlar verir.

Kur’an-ı Kerim’in her ayetinde düşünen insan için bir mesaj vardır. Kur’an’da verilen mesajlardan biri de bilginin kaynakları ve bunların doğru kullanılmasıyla ilgilidir. Kur’an’da bu konuda pek çok ayet vardır. Bunlardan ikisi İsrâ suresinin 36. ayeti ile Mülk suresinin 23. ayetidir.

İsrâ surenin 36. ayetinde bilgi, bilgi elde etme yolları ve bilginin getirdiği sorumluluğa değinilir. Bu ayette Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurur: ‘Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur.’

İsrâ suresi, Kur’an-ı Kerim’in on yedinci suresidir. Mekke’de inmiştir. Yüz on bir ayettir. Adını birinci ayette geçen ve ‘gece yolculuğu yapmak’ anlamına gelen ‘esra’ kelimesinden alır.

İsrâ suresinde yer alan başlıca konular şunlardır: İsrâ olayı, bazı toplumların kötülükleri sebebiyle uğradıkları son, Kur’an-ı Kerim’den önceki ilahi kitaplarda da bulunan temel dinî ve ahlaki buyruklar, yeniden dirilmenin mümkün olduğu ve ahiret sorumluluğu, Allah’ın kuşatıcı ilmi, ilk insanın yaratılışı, şeytanın isyanı, insanın seçkin bir varlık oluşu, ibadet ve namaz, Kur’an’ın önemi, müşriklerin inatçılığı, müminlerin itaatkârlığı.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular