MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Allah’ın Varlığı ve Birliği - Konu Özeti - pdf

Önizleme

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Allah’ın Varlığı ve Birliği - Konu Özeti - pdf

Detay

Boyut 0.32 MB
Ekleme Tarihi 05.07.2023
Görüntülenme 555

Açıklama

1.Ünite : Allah, İnsan İlişkisi

2.Bölüm : Allah’ın Varlığı ve Birliği


Yüce Allah’ın (c.c.) varlığı ve birliği meselesi, inanan ya da inanmayan herkesin yakın ilgi duyduğu bir konudur. İnanan insanlar, inandıkları Allah’ın (c.c.) varlığını ve birliğini kendilerine ve başkalarına anlatabilecek delilleri soruştururlar. İnanmayan insanlar ise ileri sürülen delilleri sorgularlar. Allah’ın (c.c.) varlığı ve birliği meselesi esasen, insanın temel sorularından olan ‘Nereden geldik, kim yarattı?’ soruları ile doğrudan ilişkilidir.

İnsan, yaratılışı gereği, inancını mantıki ve akli bir temele dayandırmak ister. Bu, onun insan olmasının bir gereğidir. Esasen İslam dininin istediği de budur. Kur’an, insanları, kendi yaratılışları, evrenin yaratılışı ve çeşitli varlıklar üzerinde düşünerek Allah’ın (c.c.) varlığının ve birliğinin delillerini görmeye çağırır.

İslam âlimleri, Allah’ın (c.c.) varlığı ve birliği ile ilgili delillerin gerekliliğini, taklidi imandan tahkiki imana yani araştırmaya dayalı iman seviyesine ulaşma ihtiyacı ile açıklarlar. Yine iman konusunda akla gelebilecek şüpheleri gidermek için de bu delillere gerek olduğunu ifade ederler.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular