MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Ahirete Uğurlama - Konu Özeti - pdf

Önizleme

11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Ahirete Uğurlama - Konu Özeti - pdf

Detay

Boyut 0.35 MB
Ekleme Tarihi 15.07.2023
Görüntülenme 316

Açıklama

1.Ünite : Dünya ve Ahiret

3.Bölüm : Ahirete Uğurlama


Ölüm kelimesi sözlüklerde ‘hayatın zıddı, bitmek, tükenmek, hissiz kalmak, geçmek, aşmak, sönmek’ gibi anlamlara gelir. Terim olarak ise canlı varlıkların hayatlarının son bulmasına ölüm denir.

Kur’an-ı Kerim’de de, ‘Her canlı ölümü tadacaktır…’ ve ‘Yeryüzünde bulunan her canlı yok olacaktır.’ gibi ayetlerde ölümün bir hayat gerçeği olduğu bildirilir. Yine Kur’an’da ölümden kimsenin kaçamayacağı, ‘De ki: Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, muhakkak sizi bulacaktır...’, ‘Nerede olursanız olun, sağlam ve tahkim edilmiş kaleler içinde bulunsanız bile ölüm size ulaşacaktır...’ gibi ayetlerde haber verilir. İslam’a göre ölüm, hayat kadar gerçektir. Ebedilik yani ölümsüzlük sadece Allah’a (c.c.) mahsustur.

Ölüm, Müslüman için ibret alınması gereken bir olaydır. Çünkü ölüm, insana niçin yaşadığını, nasıl yaşaması gerektiğini öğütler ve ona bir gün dünya hayatının biteceğini hatırlatır. İslam dini, yaşam ve ölümün ne olduğu hususunda insanın kaygılarını giderici bilgiler verir. İslam’a göre ölüm bir yok oluş değil, yeni bir yaşam biçiminin başlangıcıdır. Bir yaşam boyutu değişikliğidir. Geçici dünyadan ayrılış, ebedi olan ahiret hayatına geçiş kapısıdır. İslam’da, bu dünyada ömrünü verimli harcayanlar, kendisi, toplumu ve insanlık için güzel işler yapanlar için ölüm korkulacak bir şey değildir. Ölüm, kişinin dünyada yaptıklarının karşılığını göreceği, yeni ve sonsuz hayata bir göçtür.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular