MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Kur’an’dan Mesajlar: Bakara Suresi 153-157. Ayetler

Önizleme

11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Kur’an’dan Mesajlar: Bakara Suresi 153-157. Ayetler

Detay

Boyut 0.32 MB
Ekleme Tarihi 15.07.2023
Görüntülenme 262

Açıklama

1.Ünite : Dünya ve Ahiret

4.Bölüm : Kur’an’dan Mesajlar: Bakara Suresi 153-157. Ayetler


Bakara suresi, Kur’an-ı Kerim’de Müslümanların bireysel ve toplumsal hayatlarında uygulayabilecekleri pek çok mesajların verildiği surelerden biridir. Bu mesajların verildiği ayetlerden bazıları da surenin 153-157. ayetleridir. Bu ayetlerde Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurur:

‘Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir. Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele! O sabredenler, kendilerine bir bela geldiği zaman: Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz, derler. İşte Rabb’lerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır ve doğru yolu bulanlar da onlardır.’

Bakara, Fâtiha’dan sonra Kur’an-ı Kerim’in ikinci suresidir. Medine’de inmiştir. Kur’an’ın en uzun suresi olup 286 ayettir. Adını, surenin 67-71. ayetleri arasında, Yahudilerin kesmeleri emredilen sığırdan bahsedildiği için ‘inek’ anlamına gelen bakara kelimesinden alır.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular