MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Müslümanların Bilim Alanında Yaptıkları Öncü ve Özgün Çalışmalar

Önizleme

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - Müslümanların Bilim Alanında Yaptıkları Öncü ve Özgün Çalışmalar

Detay

Boyut 0.35 MB
Ekleme Tarihi 16.07.2023
Görüntülenme 242

Açıklama

1.Ünite : İslam ve Bilim

4.Bölüm : Müslümanların Bilim Alanında Yaptıkları Öncü ve Özgün Çalışmalar


İslam bilim tarihinde her alanda öncü çalışmalar gerçekleştirmiş olan büyük bilim insanları bulunmaktadır. Bu bilim insanlarının yaptıkları çalışmalar kendilerinden sonra gelenlere yol göstermiş, Avrupa’ya geçerek Rönesans ve Reform dönemlerinin alt yapısını oluşturmuştur. Bilim dallarına göre, öncü ve özgün çalışmalardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

4.1. Dil
Sami dillerinden olan Arapça aynı zamanda Kur’an’ın dilidir. Yalnızca Arap kökenli olanlardan değil, Arap olmayan ırklara mensup dilcilerden de çok sayıda Müslüman âlim, Allah’ın kelamı Kur’an’ı anlamak ve insanlığa tebliğ etmek için Arap dili ve edebiyatı üzerine önemli çalışmalar yapmış, bu çalışmalar diğer dilleri de etkilemiştir.

İslam’dan önceki dönemde, özellikle çölde yaşayan kabileler arasında, fasih Arapça adıyla tanımlanan düzgün bir dil konuşulurdu. Araplar sözün güzelliğine ve doğru kullanılmasına önem verir, bu nedenle çocuklarını, fasih Arapçayı öğrenmesi için bir müddet çölde yaşayan kabilelere verirdi. Kur’an-ı Kerim fasih Arapça ile nazil olmuş ve onun edebî özelliği ve düzgünlüğü Arapları hayrete düşürmüştür.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular