MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



Lise Psikoloji - Ergenlik Döneminde Görülen Hızlı Değişim - Konu Özeti - pdf

Önizleme

Lise Psikoloji - Ergenlik Döneminde Görülen Hızlı Değişim - Konu Özeti - pdf

Detay

Boyut 0.3 MB
Ekleme Tarihi 05.08.2023
Görüntülenme 263

Açıklama

2.Ünite : Psikolojinin Temel Süreçleri

6.Bölüm : Ergenlik Döneminde Görülen Hızlı Değişim


Ergenlik dönemi fiziksel, sosyal ve bilişsel değişimin çok hızlı olduğu bir dönemdir. Bu dönemde boy ve kiloda hızlı bir artış olur. Büyüme bedenin tüm organlarında aynı hızda gerçekleşmediği için geçici sakarlıklar gözlenebilir. Kemiklerin boyu uzar, yapısı sertleşir. Kas dokusu gelişir ve fiziksel güç artar. Hormonlarda meydana gelen değişikliklerle ergen, bir yetişkinin sahip olduğu cinsel olgunluğa erişir.

Ergenlik dönemindeki en önemli değişim beden imajındaki değişimdir. Ergen için ideal beden görünümü arkadaş grubu, aile ve toplum tarafından belirlenir. Genç için özellikle arkadaş çevresinin değerleri ve görüşleri çok önemlidir. Bu dönemdeki en önemli sosyal gelişim görevi gencin kendi bedenine karşı gerçekçi bir bakış açısı geliştirmesi ve bununla mutlu olmasıdır.

Bilişsel olarak soyut düşünme becerisi ergenlikte kazanılır. Mantıksal yeteneğin gelişmesiyle genç, görüş alışverişi yapmaya ve tartışmaya hevesli olur. Ancak çok yönlü düşünme yeteneği tam oluşmadığı için bazı fikirlere körü körüne bağlanabilir ya da çok çabuk fikir değiştirebilir.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular