MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



Lise Sosyoloji - Hayat Boyu Sosyalleşme Ve Sosyalleşmenin Toplumsal İlişkiler Üzerindeki Etkileri - Konu Özeti - pdf

Önizleme

Lise Sosyoloji - Hayat Boyu Sosyalleşme Ve Sosyalleşmenin Toplumsal İlişkiler Üzerindeki Etkileri - Konu Özeti - pdf

Detay

Boyut 0.3 MB
Ekleme Tarihi 09.08.2023
Görüntülenme 213

Açıklama

2.Ünite : Birey ve Toplum

2.Bölüm : Hayat Boyu Sosyalleşme Ve Sosyalleşmenin Toplumsal İlişkiler Üzerindeki Etkileri


Sosyalleşme hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bireyler hayatları boyunca çeşitli evrelerden geçerler. Bu evrelerden geçerken biyolojik ve fizyolojik değişimlerle birlikte sosyal ve psikolojik değişimlere de uğrarlar. Bununla birlikte her bir dönemin gereklerine ve yaşam şekillerine bağlı olarak farklı beceri ve özellikler kazanırlar.

Çocukluktaki sosyalleşme sürecinde ailenin rolü çok önemlidir. Çünkü çocuklar ailelerinin değerlerini ve tutumlarını yansıtırlar. Bu dönemde sosyal rollerin içselleştirilmesi en önemli konudur. Çocuğun ileride sahip olması beklenen rolleri içselleştirmesinde bütün sosyal ilişkileri önemli olmakla birlikte aile ilişkileri oldukça etkilidir.

Ergenlik dönemiyle birlikte bireyler anne baba kontrolünden yavaş yavaş çıkmaya başlarlar. Birçok tutum ve değer çocukluk yıllarında şekillenmiş olsa bile bu evrede gençler bilişsel ve biyolojik olgunluğa erişirler. Artık son derece geniş etkileşim alanları (okul, akran grupları, basın yayın araçları, tüketim, moda vb.) vardır. Sosyal, politik, ekonomik ve çevresel konularda gelişmiş, önemli düşüncelere sahiptirler.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular