MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



Lise Sosyoloji - Kültürün İşlevleri Ve Toplumsal Bütünleşmeye Katkısı - Konu Özeti - pdf

Önizleme

Lise Sosyoloji - Kültürün İşlevleri Ve Toplumsal Bütünleşmeye Katkısı - Konu Özeti - pdf

Detay

Boyut 0.31 MB
Ekleme Tarihi 11.08.2023
Görüntülenme 147

Açıklama

5.Ünite : Toplum Ve Kültür

3.Bölüm : Kültürün İşlevleri Ve Toplumsal Bütünleşmeye Katkısı


Bireyler, toplumsal hayatta nasıl davranacaklarını kendi kendilerine öğrenmezler. Bireylerin toplumsal hayatta kullanacakları bilgiler, değerler ve davranış kalıpları kültürde hazır olarak bulunur. Bunlar aileden başlayarak toplumsal hayatın çeşitli alanlarında etkileşimle ve zamanla öğrenilir. Böylece kültür, toplumun değerlerini bir bütün hâline getirir.

Aşağıda kültürün kazanılması sürecini, kültürün toplumsal işlevleri, kültürün toplumsal kurumlarla ve toplumsal değişmeyle etkileşimi ve kültürün toplumsal bütünleşmeye katkısı ele alınacaktır.

5.3.1. KÜLTÜRÜN KAZANILMASI
Kültür, genelde doğrudan bir iletişimle, çocuklara ebeveynler veya öğretmenler tarafından aile içinde ve okullarda kazandırılır. Kültür bazen dolaylı bir biçimde gözlemlenerek veya taklit edilerek öğrenilir. Kültür böylece nesilden nesile formel ve informel yollarla aktarılır. Ailede, arkadaş gruplarında, oyunlarda kültürün informel biçimde kazanılması söz konusuyken özellikle okullarda ve diğer resmî kurumlarda kültürün formel biçimde kazanılması söz konusudur.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular