MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



1. Sınıf Görsel Sanatlar - G. 1. 1. 2. Kazanımı İçin Etkinlik Planı

Önizleme

1. Sınıf Görsel Sanatlar - G. 1. 1. 2. Kazanımı İçin Etkinlik Planı

Detay

Boyut 0.15 MB
Ekleme Tarihi 26.08.2023
Görüntülenme 582

Açıklama

Etkinlik Adı : Karışık Sanatım

Kazanım : G.1.1.2. Görsel sanat çalışmalarında farklı materyal, malzeme, gereç ve teknikleri kullanır.

Açıklama : Uygulama yaptırılırken -öğrencinin bilgi düzeyi ve ekonomik imkânlar ölçüsünde- oyun hamuru, kil, kâğıt, boyar malzeme vb.nin yanı sıra dijital teknolojilerden (fotoğraf makinesi, tablet, akıllı tahta vb.)yararlanılması üzerinde de durulabilir.


Araç-Gereçler :
 Kâğıt
 Boya (su bazlı)
 Fırça
 Oyun hamuru veya kil
 Dergi veya gazeteler (resim kesmek için)
 Makas
 Tutkal
 Bir tablet veya akıllı telefon (fotoğraf çekmek için)

Etkinlik Akışı :
1. Tanıtım: Öğrencilere sunulan tüm malzemeleri tanıtın. Hangi malzemenin ne için kullanılacağı hakkında kısa bilgiler verin.

2. Kâğıt ve Boya: Öğrencilere kâğıt üzerine serbest bir şekilde boyama yapmaları için fırsat tanıyın. Renkleri karıştırmalarını, fırçayla farklı desenler oluşturmalarını teşvik edin.

3. Kolaj Oluşturma: Öğrencilere dergi veya gazetelerden beğendikleri resimleri kesip kâğıda yapıştırmalarını söyleyin.

4. Oyun Hamuru/Kil: Öğrencilere oyun hamuru veya kili kullanarak küçük bir üç boyutlu obje oluşturmalarını isteyin. Bu objeyi daha sonra kâğıt üzerindeki çalışmalarına entegre edebilirler.

5. Fotoğraf Çekimi: Oluşturdukları çalışmaların fotoğraflarını bir tablet veya akıllı telefonla çekmeleri için öğrencilere yardımcı olun. 6. Sunum ve Tartışma: Öğrencilere çalışmalarını sınıf önünde sunmalarını isteyin. Kullandıkları teknikleri, malzemeleri ve neden bu seçimleri yaptıkları hakkında kısa bilgiler verin.

Değerlendirme: Etkinliğin sonunda, öğrencilere kullandıkları teknikleri ve malzemeleri nasıl bulduklarını sorarak, süreci değerlendirin. Hangi materyali en çok sevdiklerini ve hangisini zor bulduklarını öğrenmek için sorular sorun.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular