MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



2. Sınıf Görsel Sanatlar - G. 2. 1. 5. Kazanımı İçin Etkinlik Planı

Önizleme

2. Sınıf Görsel Sanatlar - G. 2. 1. 5. Kazanımı İçin Etkinlik Planı

Detay

Boyut 0.32 MB
Ekleme Tarihi 26.08.2023
Görüntülenme 933

Açıklama

Etkinlik Adı : Ailemizin Pikniği

Kazanım : G.2.1.5. Görsel sanat çalışmasında ön ve arka planı kullanır.

Açıklama : İki boyutlu sanat eserleri üzerinde ön ve arka planın ne olduğu üzerinde durulur. Sonra aile kavramının ele alındığı bir resim yapmaları istenebilir. Kazanımla ilgili değerler üzerinde durulmalıdır.


Araç-Gereçler :
 A3 boyutunda beyaz kağıtlar
 Renkli kalemler, pastel boyalar veya suluboya
 Çıkartmalar, renkli kağıtlar, makas (isteğe bağlı)

Etkinlik Akışı:
1. Ön ve Arka Plan Kavramının Anlatılması: Öğrencilere iki boyutlu bir sanat eserinde ön ve arka plan kavramlarını tanıtın. ‘Ön plan, bir resmin bizi ilk olarak karşılayan ve en yakınımızda bulunan bölümüdür. Özellikle bizim dikkatimizi çekmesini istediğimiz objeleri veya karakterleri bu bölümde tasvir ederiz. Arka plan ise resmin daha gerisinde kalan, genellikle ön plandaki objelerin veya karakterlerin arkasında bulunan bölümüdür. Bu bölümde mekanın genel görünümü, uzakta olan dağlar, gökyüzü veya binalar gibi detayları tasvir edebiliriz.’ şeklinde açıklayarak bu iki kavramın bir resimde nasıl farklılık gösterdiğini örneklerle gösterin.

2. Aile Kavramı Üzerine Sohbet: Aile kavramını öğrencilere hatırlatın. Ailenin ne demek olduğunu, aile bireylerinin kimlerden oluştuğunu ve aile ile geçirilen özel anları öğrencilere sorduktan sonra cevaplarını dinleyin.

3. Resim Çizme: Öğrencilere, ailelerini piknik yaparken bir ormanda, sahilde ya da bir parkta tasvir etmelerini isteyin. Ön planda aile bireylerini, arka planda ise piknik yaptıkları mekânın detaylarını (ağaçlar, deniz, diğer insanlar, binalar vb.) çizmelerini teşvik edin.

4. Eserlerin Paylaşılması: Öğrenciler tamamladıklarında, eserlerini sınıfın önünde paylaşmalarını sağlayın. Hangi detayların ön planda, hangi detayların arka planda olduğunu açıklamalarını isteyin.

Değerlendirme: Öğrencilere resimlerinde ön ve arka planı nasıl ayırt edebileceğinizi gösterin. Aynı zamanda, aile kavramının onlar için ne ifade ettiğini ve bu kavramı resimlerine nasıl yansıttıklarını değerlendirin.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular