MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



3. Sınıf Görsel Sanatlar - G. 3. 1. 1. Kazanımı İçin Etkinlik Planı

Önizleme

3. Sınıf Görsel Sanatlar - G. 3. 1. 1. Kazanımı İçin Etkinlik Planı

Detay

Boyut 0.32 MB
Ekleme Tarihi 26.08.2023
Görüntülenme 772

Açıklama

Etkinlik Adı : Hayalimdeki Park

Kazanım : G.3.1.1. Görsel sanat çalışmasını oluştururken uygulama basamaklarını kullanır.

Açıklama : Beyin fırtınası ile başlayan, tasarlama ve görsel sanat çalışmasını oluşturmaya kadar devam eden sürecin bilinmesi ve uygulanması sağlanır.


Araç-Gereçler :
 A3 boyutunda beyaz kağıtlar
 Renkli kalemler, pastel boyalar veya suluboya
 Çıkartmalar, renkli kağıtlar, makas (isteğe bağlı)
 Not kağıtları ve kalemler

Etkinlik Akışı:
1. Beyin Fırtınası: Öğrencilere ‘Hayalimdeki Park’ temasını tanıtın. Öğrencilere, hayallerindeki ideal parkın nasıl olabileceğini düşünmeleri için birkaç dakika süre verin. Ardından, düşündükleri fikirleri not kağıtlarına yazmalarını sağlayın.

2. Fikirlerin Paylaşılması: Öğrencilerden fikirlerini sırayla paylaşmalarını isteyin. Bu süreçte, öğrencilere diğer arkadaşlarının fikirlerini dinlemeleri ve ilham alabilecekleri detayları not almaları konusunda yönlendirmelerde bulunun.

3. Taslak Çizimi: Öğrencilere hayallerindeki parkın bir taslağını çizmeleri için kısa bir süre verin. Bu aşamada detaylı bir çalışma olmasına gerek yok, sadece genel bir çerçeve oluşturması yeterlidir.

4. Resim Çizme: Öğrencilere, taslaklarına bakarak hayallerindeki parkın detaylı bir resmini çizmelerini isteyin. Bu süreçte renkli kalemler, pastel boyalar veya suluboya gibi malzemeleri kullanmalarına izin verin.

5. Eserlerin Değerlendirilmesi: Tamamlanan eserlerin sınıfta sergilenmesi ve öğrencilerin eserleri hakkında kendi duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri sağlanır.

Değerlendirme: Öğrencilere uygulama basamaklarının neler olduğunu hatırlatın ve bu basamakları nasıl kullandıklarını sorarak değerlendirme yapın. Öğrencilere, sürecin başlangıcından sonuna kadar olan adımlarını açıklayarak kendi çalışma süreçlerini değerlendirmeleri konusunda rehberlik edin.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular