MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



3. Sınıf Görsel Sanatlar - G. 3. 1. 2. Kazanımı İçin Etkinlik Planı

Önizleme

3. Sınıf Görsel Sanatlar - G. 3. 1. 2. Kazanımı İçin Etkinlik Planı

Detay

Boyut 0.32 MB
Ekleme Tarihi 26.08.2023
Görüntülenme 843

Açıklama

Etkinlik Adı : Duygularım

Kazanım : G.3.1.2. Görsel sanat çalışmasını oluştururken ifadeci yaklaşımı kullanır.

Açıklama : Öğrencilerin karne sevinci, spor etkinliklerinden duyduğu heyecanı vb. duyguları çalışmalarına yansıtmaları istenebilir.


Araç-Gereçler :
 A3 boyutunda beyaz kağıtlar
 Renkli kalemler, pastel boyalar veya suluboya
 Çıkartmalar, renkli kağıtlar, makas (isteğe bağlı)
 Resim dergileri veya eski kitaplar (resim kesip yapıştırma etkinliği için)

Etkinlik Akışı:
1. Duygusal Anıların Hatırlanması: Öğrencilere son zamanlarda yaşadıkları sevinç, heyecan, üzüntü gibi duygusal anlarını hatırlamaları için birkaç dakika süre verin. Bu, karne sevinci veya bir spor etkinliğinde yaşanan heyecan olabilir.

2. Duygusal Anların Paylaşılması: Öğrencilere yaşadıkları duygusal anları kısaca sınıfla paylaşmaları için fırsat tanıyın. 3. Duygu Taslağı: Öğrencilere, hatırladıkları duygusal anı görsel olarak nasıl ifade edebileceklerini düşünmeleri ve bir taslak çizmeleri için kısa bir süre verin.

4. Resim Çizme: Öğrencilere, taslaklarına dayanarak duygusal anlarını detaylı bir şekilde ifade etmeleri için resim çizmelerini isteyin. Bu süreçte renkli kalemler, pastel boyalar veya suluboya gibi malzemeleri kullanmalarına izin verin.

5. Resim Kesip Yapıştırma (isteğe bağlı): Öğrencilere, dergi veya kitaplardan duygusal anlarına uygun görselleri kesip çalışmalarına eklemelerini sağlayın.

6. Eserlerin Değerlendirilmesi: Öğrencilerin tamamladığı eserleri sınıfta sergileyin ve her bir öğrencinin eseri hakkında kendi duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini teşvik edin.

Değerlendirme: Öğrencilerin ifadeci yaklaşımlarını kullanarak nasıl bir görsel oluşturduklarını gözlemleyin. Hangi renklerin, çizgilerin veya şekillerin kullanıldığına dikkat ederek, bu unsurların öğrencinin duygusal anını nasıl yansıttığını değerlendirin.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular