MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



4. Sınıf Görsel Sanatlar - G. 4. 1. 1. Kazanımı İçin Etkinlik Planı

Önizleme

4. Sınıf Görsel Sanatlar - G. 4. 1. 1. Kazanımı İçin Etkinlik Planı

Detay

Boyut 0.32 MB
Ekleme Tarihi 26.08.2023
Görüntülenme 776

Açıklama

Etkinlik Adı : Sıfır Atık Sanatı

Kazanım : G.4.1.1. Görsel sanat çalışmasını oluştururken biçimlendirme basamaklarını kullanır.

Açıklama : Beyin fırtınası ile başlayan, fikirleri sentezleme, tasarlama, eskiz yapma ve görsel sanat çalışmasını oluşturmaya kadar devam eden sürecin bilinmesi ve uygulanması sağlanır.
İsraf konusunun ele alınacağı ve biçimlendirme basamaklarını (fikir, eskiz, malzeme seçimi, tasarım ve ürün) içeren bir çalışma yapması istenir. Kazanımla ilgili değerler üzerinde durulmalıdır.


Malzemeler: Kağıt, kalem, atık malzemeler (plastik şişeler, kağıt ruloları, eski gazeteler vb.)

Değerler Eğitimi: İsrafın önlenmesi, geri dönüşümün önemi, yaratıcılık, problem çözme

Etkinlik Aşamaları:
1. Beyin Fırtınası: Öğrencilere israfın ne olduğu ve nasıl önleyebileceğimiz üzerine düşünmeleri için sorular sorulur. Aldığınız cevaplar tahtaya yazılır.

2. Fikirleri Sentezleme: Öğrencilere, atık malzemelerle ne tür sanat eserleri oluşturabileceğine dair fikirlerini paylaşmaları için fırsat tanınır.

3. Eskiz Yapma: Öğrencilere, tasarlamak istedikleri sanat eserinin bir eskizini çizmeleri için kağıt ve kalem verilir. Eskiz, bir sanat eserinin ya da projenin önceden planlanmış, detaylandırılmamış hızlıca çizilmiş taslağıdır. Eskiz, öğrencinin tasarladığı eserin genel hatlarını ve ana özelliklerini gösterir.

4. Malzeme Seçimi: Eskizlerine göre gereken malzemeleri belirlemeleri istenir. Evinde veya okulda bulunan atık malzemeleri kullanmaları özendirilir.

5. Tasarım: Eskizlerine dayanarak sanat eserlerini oluşturmaları için gereken malzemelerle çalışma alanı oluşturulur.

6. Ürün: Oluşturulan eserler sınıfta sergilenir. Öğrenciler, çalışmalarını arkadaşlarına anlatır ve aldığı geri dönüşleri değerlendirir.

Değerlendirme:
 Öğrencinin eskizde belirttiği fikirleri son üründe ne kadar uygulayabildiği gözlemlenir.
 Öğrencinin seçtiği malzemeler ve bu malzemeleri sanat eserinde nasıl kullandığı değerlendirilir.
 Eseri oluştururken biçimlendirme basamaklarını ne kadar takip ettiği ve bu basamaklardan hangilerini atladığı/eksik bıraktığı belirlenir.
 Öğrencinin eserini sunarken kullandığı dil, eseri oluştururken hangi duyguları ve düşünceleri yansıttığı üzerine konuşması değerlendirilir.
 Sınıf arkadaşlarının esere geri dönüşleri, eserin genel kabul görmesi ve diğer öğrencilere ilham verip vermediği gözlemlenir.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular