Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay'da gerçekleştirdiği bir basın açıklamasıyla, 4 Haziran 2023 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının 'sonuc.meb.gov.tr' web sitesi üzerinden duyurulduğunu belirtti.

Bakan Tekin, sınava, 8. sınıf öğrencilerinin yaklaşık %82'si, yani neredeyse 1 milyon öğrenci tarafından girildiğini hatırlattı. Tekin, normal şartlarda bugün yayınlanacak olan tercih kılavuzunun, özellikle deprem bölgelerinde yaşayan öğrencilerin karşılaştığı zorlukları hafifletme amacıyla, yapılacak olası pozitif ayrımcılıkları da içerebilecek şekilde revize edildiğini ve 26 Haziran Pazartesi günü yayınlanacağını belirtti.

Tekin ayrıca, Bakanlık tarafından sınav kapsamından bahar dönemi derslerinin çıkarıldığını ve tercih sürecinin her zamanki gibi 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirtti. Sonuçların ve sürecin öğrenciler için hayırlı olmasını dileyen Bakan Tekin, sınavın düzenlenmesinde görev alan 380 bin öğretmene teşekkürlerini sundu. Ayrıca, tercih sürecinde tercih robotları ve rehberlerin, öğrencilere ve okullara destek olacağını belirtti. Son olarak, sağlıklı bir süreç temennisiyle konuşmasını tamamladı.

👉 Sınav Sonuçları İçin tıklayın

Kaynak: MEB