Powerpoint mini araç çubuğu nedir?


Powerpoint mini araç çubuğu, kullanıcıların sunumlarını daha hızlı ve etkin bir şekilde düzenlemelerine yardımcı olan bir özelliktir. Bu özellik, metin veya nesneleri seçtiğinizde otomatik olarak beliren ve en sık kullanılan biçimlendirme seçeneklerini içeren bir araç çubuğudur. Örneğin, metin boyutunu hızlıca değiştirebilir, yazı tipini ayarlayabilir veya metnin rengini seçebilirsiniz. Bu, kullanıcıların sürekli olarak ana menüye gitmek zorunda kalmadan, sunumlarını hızlı ve kolay bir şekilde düzenlemelerini sağlar. Powerpoint mini araç çubuğu, zamanı değerli olan ve sunumlarını hızlı bir şekilde düzenlemek isteyen herkes için vazgeçilmez bir özelliktir.

Powerpoint mini araç çubuğu nasıl kullanılır?


Powerpoint mini araç çubuğunun kullanımı oldukça basittir ve kullanıcıların sunumlarını hızlı bir şekilde düzenlemelerine olanak sağlar. Bir metin veya nesne seçtiğinizde, mini araç çubuğu otomatik olarak belirir (Şekil 1). Ayrıca seçilen metne fare ile sağ tıkladığınızda sağ tık menüsü ile birlikte mini araç çubuğu da açılır. Bu araç çubuğu, metin boyutunu, yazı tipini, metin rengini ve daha birçok özelliği hızlıca değiştirmenize olanak sağlar. Örneğin, bir metni seçtiğinizde, mini araç çubuğu belirir ve metnin boyutunu hızlıca değiştirebilir, yazı tipini ayarlayabilir veya metnin rengini seçebilirsiniz. Ayrıca, mini araç çubuğunu özelleştirebilir ve en sık kullandığınız araçları içerecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu, sunumunuzu hızlı ve etkili bir şekilde düzenlemenize yardımcı olur ve Powerpoint'teki genel verimliliğinizi artırır.

Powerpoint Mini Araç Çubuğu

Şekil 1: Powerpoint Mini Araç Çubuğu

Ancak şekil 1'de gördüğünüz mini araç çubuğu her zaman aynı şekilde görünmez. Seçilen slayt nesnesine bağlı olarak tamamen farklı bir mini araça çubuğu görebilirsiniz. Örneğin önceki adımda metni seçtiğimizde metni biçimlendirmeyle ilgili mini araç çubuğu açıldı. Ancak metin yerine metin kutusunu seçip fare ile sağ tıkladığımızda stil, dolgu ve anahtla ilgili mini araç çubuğu açılacaktır.

Powerpoint Metin Kutusuyla İlgili Mini Araç Çubuğu

Şekil 2: Powerpoint Metin Kutusuyla İlgili Mini Araç Çubuğu

Mini araç çubuğunu kullanmak için aynı şeritteteki özellikleri kullanırken yaptığınız gibi seçeneklere tıklamanız yeterlidir.



Video: Powerpoint Mini Araç Çubuğu

Eğitimci Yazar: Muhammet BOZKURT