MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



Lise İşletme - İşletmelerin Kuruluş Yeri Seçimini Etkileyen Faktörler - Konu Özeti - pdf

Önizleme

Lise İşletme - İşletmelerin Kuruluş Yeri Seçimini Etkileyen Faktörler - Konu Özeti - pdf

Detay

Boyut 0.32 MB
Ekleme Tarihi 23.08.2023
Görüntülenme 127

Açıklama

4.Ünite : İşletmelerin Kuruluş Yeri Seçimi Ve Kuruluşu

1.Konu : İşletmelerin Kuruluş Yeri Seçimini Etkileyen Faktörler


İşletmelerin kuruluşu, pek çok ayrıntılı çalışma gerektirir. İşletmenin faaliyetine başlayana kadar geçen çalışma ve araştırma sürecine, kuruluş çalışmaları denir.

İşletmelerin kuruluş çalışmaları sırasında yapılan fizibilite (yapılabilirlik) etüdü, büyük küçük bütün işletmelerin yapması gereken çalışmalardır. Ekonomik, teknik, finansal, yasal vb. araştırmaları kapsar. İşletmeler, kurulmadan önce ayrıntılı fizibilite etüdü yapılmalıdır. Çünkü işletme kurulduktan sonra geri dönüşler çok zor ve masraflıdır. İş kurma konusu ile ilgili olarak örnek bir fizibilite etüdünü bulup inceleyebilirsiniz.

Girişimci, fizibilite çalışmasını kendi incelemelerine dayalı olarak basit bir şekilde yapabileceği gibi bu konuda danışmanlık hizmeti veren işletmelerden de yararlanabilir.

Özellikle sanayi işletmeleri için bu süreç, birçok uzmanın çalıştığı, farklı etütlerin yapıldığı kapsamlı değerlendirmelerdir. İşletmenin kuruluş yeri seçimi, faaliyetin yapılacağı yerin çeşitli seçenekler arasından en uygun olanının diğerleriyle karşılaştırılarak belirlenmesidir. Bu belirleme, birim başına üretim maliyetinin en az olduğu yer olarak seçilirse işletmenin kârlılığını olumlu yönde etkileyecek ve diğer işletmeler karşısında rekabet üstünlüğü sağlayacaktır.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular