MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



Lise İşletme - Yönetim - Konu Özeti - pdf

Önizleme

Lise İşletme - Yönetim - Konu Özeti - pdf

Detay

Boyut 0.32 MB
Ekleme Tarihi 23.08.2023
Görüntülenme 222

Açıklama

5.Ünite : İşletmelerin Fonksiyonları

1.Konu : Yönetim


İnsanlığın varoluşundan beri yönetim vardır. Örneğin okulların, ülkelerin, belediyelerin veya bir mağazanın yönetimi gibi. İnsan hayatının her alanında önemli bir yere sahip olan yönetim, bir amaca ulaşmak için yapılan çalışmaların düzenlenmesidir.

Yönetim kavramının tanımı farklı şekillerde yapılabilir. En çok kabul gören tanımı ile yönetim; başkaları ile belirli amaçlara ulaşmak için yapılması gereken işlerin planlanması, bu plana uygun bir organizasyon yapısının oluşturulması, planlanan işlerin yürütülmesi, gerekli eş güdümün sağlanması ve sonuçların denetlenmesi sürecidir. Başka bir deyişle işletmenin belirli amaçlara ulaşabilmesi için üretim faktörlerinin etkili ve verimli kullanılmasıdır.

Yönetim, işletmeler için son derece önemli bir fonksiyondur. Diğer tüm fonksiyonların başarılı bir şekilde yerine getirilmesi yönetim fonksiyonunun başarısına bağlıdır. Bir işletme, karşılaşabileceği pek çok sorunu iyi yönetim sayesinde kolaylıkla aşabilirken yönetimde sıkıntı yaşayan işletme sorunları aşmada güçlük çekebilir.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular