MB Sunu

Ders sunuları, etkinlikleri, konu özetleri, pano materyalleri...

Sosyal Medya Hesaplarımız



Lise İşletme - Pazarlama - Konu Özeti - pdf

Önizleme

Lise İşletme - Pazarlama - Konu Özeti - pdf

Detay

Boyut 0.45 MB
Ekleme Tarihi 23.08.2023
Görüntülenme 190

Açıklama

5.Ünite : İşletmelerin Fonksiyonları

3.Konu : Pazarlama


3.1. Pazar ve Pazarlama
Pazar; mal ve hizmetlerin satışa sunulduğu, alıcıların ve satıcıların karşılaştıkları, malların sahipliğinin değişiminin yapıldığı yerdir. Bir mal veya hizmetin bugünkü tüketicileri ile gelecekte tüketici olabilecek tüm kişi, kurum ve kuruluşları kapsar.

Pazarlama; işletmelerin üretmiş olduğu ve insanların ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetlerin tüketicilere ulaştırılmasıdır. Günümüzde pazarlama, tüketici memnuniyetine büyük önem vermektedir. Pazarlama, bir süreç olarak ele alınıp değerlendirilmelidir. Bu süreçte işletmelerin öncelikle mal ve hizmet üretme fikirlerinin ortaya çıkması, ürünlerin geliştirilmesi, fiyatlarının belirlenmesi, piyasa tarafından kabullenilmesinin sağlanması (tutundurma faaliyetleri) ve dağıtılması aşamalarından bahsedilebilir.

Tutundurma, işletmenin üretimini yaptığı mal ve hizmetlerin satışını artırmaya yönelik tüm faaliyetleri ifade eder. Ürünün kaliteli ve uygun fiyatlı olması, onun kolayca pazarlanabileceği ve satışının yapılabileceği anlamına gelmeyebilir. Bu durumda ürünün piyasaya tutundurulabilmesi son derece önemlidir. İşletmeler, teknolojik gelişmelerden de yararlanarak ürünleri hakkında gerekli bilgileri verip tüketicileri ikna ederek ürünlerinin satışını sürekli kılabilir. Tutundurma faaliyetleri toplumun ahlaki değerlerine uygun olmalı, rakip firmalarla haksız rekabet oluşturmamalıdır.

Konu özetinin devamı için pdf dosyayı indirebilirsiniz.

Dinle / İzle / İndir

İlgili Konular